Rabu, 16 November 2011

resep makanan

 
Recipes - Recipe Chocolate Caramel Cake
Cake Recipe - Cake Recip

Material A:

* 460 grams sugar
* 100 grams of water
* 6 egg yolks btr
* 6 egg whites btr
* Fresh fruit

Material B:
* 140 gr flour
* 60 g cocoa powder
* 100 g melted butter

Ingredients Custard:
* 50 grams sugar
* 6 egg yolks btr
* 500 ml of liquid milk

How to cook:

* Heat up 300 grams sugar into caramel, pour the water, stirring until thick. Pour into a heat resistant bowl beroles butter.
* Custard: Mix all ingredients and stir until sugar dissolves, pour into the caramel, the teams into the oven until cooked.
* Cake: Beat 100 grams sugar and egg yolks until fluffy. Shake 60 grams sugar and egg whites until stiff, then pour into egg yolk mixture and stir well.
* Add ingredients B, mix well, pour the custard above.
* Bake for 20 minutes over the fire. Lift, then bake again under fire for 10 minutes.
* Garnish with fresh fruit pieces. Serve.



Resep Masakan - Resep Kue Coklat Karamel

Resep Kue - Resep Kue



Resep Masakan - Resep Kue Coklat Karamel

Bahan A:

  • 460 gr gula pasir
  • 100 gr air
  • 6 btr telur kuning
  • 6 btr telur putih
  • buah segar
Bahan B:
  • 140 gr tepung terigu
  • 60 gr coklat bubuk
  • 100 gr mentega dilelehkan
Bahan Custard:
  • 50 gr gula pasir
  • 6 btr kuning telur
  • 500 ml susu cair
Cara memasak:
  • Panaskan 300 gr gula pasir hingga menjadi karamel, tuangi air, aduk hingga kental. Tuang ke dalam mangkuk tahan panas beroles mentega.
  • Custard: campur semua bahan dan aduk hingga gula pasir larut, tuang ke dalam caramel, tim ke dalam oven hingga matang.
  • Kue: kocok 100 gr gula pasir dan kuning telur hingga mengembang. Kocok 60 gr gula pasir dan putih telur hingga kaku, tuang ke dalam adonan kuning telur, aduk rata.
  • Tambahkan bahan B, aduk rata, tuang keatas custard.
  • Panggang dengan api atas selama 20 menit. Angkat, lalu panggang kembali dengan api bawah selama 10 menit.
  • Hias dengan potongan buah segar. Sajikan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar